Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

ΚΟΛΑΣΜΕΝΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ








ΥΛΙΚΑ
• 350 γρ κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια
• 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
• 185 γρ βούτυρο μαλακό
• 5 αυγά, χωριστά τα ασπράδια απο τους κρόκους
• 1/3 φλιτζανιού κοσκινισμένο αλεύρι
• 3-4-5 βανίλιες


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Ρίχνετε την κουβερτούρα με την ζάχαρη και το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα και ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να γίνει μια παχύρρευστη σάλτσα.Τη βγάζετε απο την φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει ελαφρά.
• Στη συνέχεια και αφού κρυώσει κάπως ρίχνετε έναν-έναν τους κρόκους, χτυπώντας καλά. Στο τέλος προσθέτετε το αλεύρι και τις βανίλιες(αν θέλετε- εγώ βάζω αρκετές γιατί αλλιώς μου μυρίζουν τα αυγά).
• Φτιάχνετε σφιχτή μαρέγκα και τη ρίχνετε λίγη-λίγη στο μείγμα σας ανακατεύοντας ελαφρά.
• Ψήνετε στους 180 βαθμούς C για 45 λεπτά.

Καλή επιτυχία!
• Μπορούμε να τη γαρνίρουμε με φέτες μπανάνας ή σιρόπι σοκολάτας ή κρέμα γάλακτος(ενώ είναι άκομα ζεστή)..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου