Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2010

ΤΕΤΡΑΩΡΟΦΗ ΟΜΕΛΕΤΑ

ΥΛΙΚΑ
1 μικρή κονσέρβα ντοματάκια
2 μέτρια κρεμμύδια
2 πιπεριές
2 κουταλιές ψιλοκομμένο εστραγκόν
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι (το πράσινο μόνο)
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
24 αβγά
40 γρ βούτυρο
αλάτι και πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Στραγγίζετε τα ντοματάκια από το ζουμί τους, τα πιέζετε να φύγουν οι σπόροι και τα ψιλοκόβετε. Τα βάζετε σε τηγανάκι, μαζί με 1 κουταλιά από το λάδι, να βράσουν ώσπου να εξατμιστούν τα υγρά τους. καθαρίζετε τα κρεμμύδια, τα ψιλοκόβετε και τα σωτάρετε με 2 κουταλιές λάδι σε άλλο τηγάνι.
2. Σπάτε σε 4 διαφορετικά μπολ, από 6 αβγά και τα χτυπάτε όπως για ομελέτα. Προσθέτετε στο καθένα μια διαφορετική γαρνιτούρα: στο ένα μπολ τις ντομάτες, στο άλλο τα κρεμμύδια, στο τρίτο τις πιπεριές και στο τέταρτο τα ψιλοκομμένα μυρωδικά. Αλατοπιπερώνετε όλα τα μίγματα.
3. Ζεσταίνετε από λίγο βούτυρο κάθε φορά στο τηγάνι και ψήνετε ξεχωριστά τις 4 ομελέτες. Τις τοποθετείτε τη μια πάνω στην άλλη, σε πιατέλα και τις σερβίρετε ζεστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου