Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2010

ΜΠΟΥΡΕΚΙ ΧΑΝΙΩΤΙΚΟ


ΥΛΙΚΑ
• 1 1/2 κιλό πατάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
• 1 1/2 κιλό κολοκύθια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
• 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
• 1 νεροπότηρο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 κιλό μυζήθρα
• 200 γρ. τυρί κασέρι τριμμένο
• αλάτι - πιπέρι
• 1 (περίπου) φλιτζάνι λάδι
• 1 ποτήρι γάλα
• 2 αυγά
• 4 κουταλιές στάκα
• σουσάμι για πασπάλισμα
ΥΛΙΚΑ για το φύλλο:
• 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 3 κουταλιές λάδι
• 1/2 κουταλάκι αλάτι
• 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
• 1 (περίπου) ποτήρι χλιαρό νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζετε το φύλλο: ρίχνετε το νερό, το λάδι, το αλάτι και το κρασί μέσα στο αλεύρι και τα ζυμώνετε καλά. Σκεπάζετε τη ζύμη και την αφήνετε για 30 λεπτά περίπου. Χωρίζετε τη ζύμη σε 2 μέρη και ανοίγετε 2 μέτρια φύλλα. Απλώνετε το ένα φύλλο σε ένα μεγάλο λαδωμένο ταψί. Απλώνετε μετά σε στρώσεις τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τη μυζήθρα.
Ρίχνετε πάνω στην κάθε στρώση λίγο αλάτι και πιπέρι, λίγο δυόσμο, λίγο αλεύρι και λίγο κασέρι. Χτυπάτε τα αυγά με το γάλα και τη στάκα και ρίχνετε αυτό το μίγμα από πάνω. Περιχύνετε το μπουρέκι με το λάδι. Τοποθετείτε από πάνω το άλλο φύλλο, το αλείφετε με λίγο λάδι και το πασπαλίζετε με σουσάμι. Κόβετε το μπουρέκι σε τετράγωνα κομμάτια και το ψήνετε για 1 - 1 1/4 ώρα σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου