Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ

Μοσχαράκι με μανιτάρια συνοδευμένο από πολύχρωμη σαλάτα

Για το μοσχαράκι με τα μανιτάρια

• 1 ½ κιλό μοσχάρι (κιλότο)
• 1 φλιτζανάκι λάδι
• Αλεύρι
• 1 μεγάλο κρεμμύδι
• 2 κουταλιές μουστάρδα
• ½ κιλό μανιτάρια

Για την πολύχρωμη σαλάτα


• 1 γαλλική σαλάτα
• 2 ντομάτες
• 1 αγγούρι
• 1 πράσινη πιπεριά
• 1 μαγιονέζα
• 3 σφιχτά αυγά
• Αλάτι, πιπέρι, ξίδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το μοσχαράκι με τα μανιτάρια

Κόβετε το κρέας σε μπουκιές. Το αλευρώνετε και το τηγανίζετε. Στρώνετε μια πιατέλα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και ακουμπάμε το κρέας για να στραγγίξει από το λάδι. Στη χύτρα σοτάρετε το κρεμμύδι, μέχρι να πάρει χρώμα και ρίχνετε το κρέας και τη μουστάρδα, που την έχετε διαλύσει σε μισό ποτηράκι νερό. Προσθέτετε τη σος σόγιας, τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνετε ένα ποτήρι νερό και κλείνετε τη χύτρα. Μετά από 40 λεπτά, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και αφήνετε το φαγητό να πάρει μια βράση ακόμα.

Για την πολύχρωμη σαλάτα

Πλένετε και κόβετε σε μικρά κομμάτια τα λαχανικά και τα τοποθετείτε σε μια σαλατιέρα. Προσθέτετε τα βρασμένα αυγά, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά τα υλικά με τη μαγιονέζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου