Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2010

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΑΝΤΑΙΦΙ


ΥΛΙΚΑ

• 6 αυγά
• 2 κούπες τσαγιού φέτα τριμμένη
• 1 ½ κούπα τσαγιού διάφορα τυριά (ρεγκάτο, κεφαλοτύρι, γκούντα)
• Πιπέρι
• ½ κιλό φύλλο κανταΐφι
• 1 κούπα φυτικό βούτυρο
• 1 κούπα γάλα
• 1 κούπα κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάτε ελαφρά τα 3 αυγά και τα ανακατεύετε με τα τυριά και το πιπέρι. «Ξεμαλιάζετε» το κανταΐφι και το σκεπάζετε με μια βρεγμένη πετσέτα για να μην ξεραθεί. Παίρνετε μια τούφα κανταΐφι, βάζετε πάνω μια κουταλιά γέμιση και ρολάρετε. Βάζετε τα καταϊφάκια σε βουτυρωμένο πυρέξ και φροντίζετε να είναι σφιχτά τοποθετημένα μεταξύ τους. Λιώνετε το βούτυρο και ρίχνετε μια κουταλιά της σούπας πάνω σε κάθε τυροπιτάκι. Χτυπάτε τα υπόλοιπα αυγά, τα αναμειγνύετε με την κρέμα γάλακτος και το γάλα και περιχύνετε με το μίγμα τα τυροπιτάκια. Τα αφήνετε να απορροφήσουν τα υγρά για 1 ώρα και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου