Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

ΣΑΛΑΤΑ ΡΕΒΥΘΙΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΑΡΗ

ΥΛΙΚΑ

250γρ. ρεβυθια
80γρ. ψητές κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης σε βάζο, στραγγισμένες και κομμένες σε κύβους
1 κουταλιά της σούπας φρεσκοκομμένο μαϊντανό 3 κουταλιές της σούπας κάπαρη
1μέτριο κρεμμύδι σε φέτες
2μεγάλες σκελίδες σκόρδο λιωμένες 70ml ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού. Λίγο κύμινο



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια αποβραδίς και στη συνέχεια τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε σε κρύο νερό σκεπασμένα σε χαμηλή φωτιά. Ξαφρίζουμε τα ρεβίθια και προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα αφήνουμε να βράσουν έως ότου μείνουν με λίγα υγρά. Αναμειγνύουμε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ και τα προθέτουμε στα ρεβίθια για να πάρουν μια βράση, και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

1 σχόλιο:

  1. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΣΑΣ ΝΟΣΤΙΜΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΤΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή