Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2010

ΡΟΛΟ ΚΟΥΝΕΛΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ




• 5 μπούτια από κουνέλι
• 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
• 100 γρ τυρί τριμμένο (κατά προτίμηση γραβιέρα)
• 2 κ. της σούπας φρέσκο δενδρολίβανο
• 2 κ. της σούπας κάπαρη
• 150 ml ελαιόλαδο
• Μισό μπουκάλι λευκό κρασί
• Χυμό από 2 πορτοκάλια
• Μισό φλιτζάνι νερό
• Αλάτι, πιπέρι
• 20 σπαράγγια,
• 10 καρότα
• Φρέσκο κρεμμυδάκι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζετε τα σπαράγγια και τα καρότα και τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν. Στη συνέχεια κάνετε ματσάκια με 5 σπαράγγια και 2 καρότα και τα δένουμε στη μέση με το φρέσκο κρεμμυδάκι. Ανακατεύετε σε ένα μπολ το δεντρολίβανο, την κάπαρη, το τυρί, το σκόρδο και το πιπέρι. Αφαιρείτε το κόκαλο από τα μπουτάκια και σε κάθε ένα απλώνετε το μίγμα που μόλις ετοιμάσατε. Τυλίγετε το μπουτάκι σε ρολό και το δένετε με κλωστή. Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρετε τα ρολά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τα σβήνετε με ένα φλιτζάνι κρασί και τα αφήνετε στη φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το κρασί. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι, το χυμό πορτοκάλι, το υπόλοιπο κρασί και το νερό. Σκεπάζετε το τηγάνι και τα αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Λίγο πριν τελειώσει το μαγείρεμα βουτάτε για 2-3 λεπτά τα ματσάκια από σπαράγγια και καρότα για να πάρουν λίγη γεύση από τη σάλτσα. Κόβετε τα ρολά σε φέτες και σερβίρετε μαζί το ματσάκι με τα σπαράγγια και τα καρότα. Περιχύνετε το πιάτο με λίγη σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου