Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚΗ ΛΑΧΑΝΟΠΙΤΑ


Υλικά για τη γέμιση
• 1 κιλό σπανάκι
• 1/2 κιλό σέσκουλα
• 1 πράσο
• 1 ματσάκι σέλινο
• 1 ματσάκι μαιντανό
• 1 ματσάκι άνιθο
• 1 ματσάκι μάραθο
• 2 κρεμμύδια
• 1 κεφάλι σκόρδο
• 4 μέτριες ντομάτες τριμμένες
• μισό κιλό λάδι
• αλάτι, πιπέρι
Φύλλο
• 1 κιλό αλεύρι
• 1 αυγό
• 1 ποτήρι λευκό κρασί
• 1 ποτήρι λάδι
• αλάτι
Εκτέλεση
• Πλένουμε και κόβουμε όλα τα χορταρικά.
• Τσιγαρίζουμε το λάδι με το σκόρδο. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός απο τις ντομάτες τις οποίες προσθέτουμε αφού έχουν μαραθεί τα χορταρικά.
• Ετοιμάζουμε το φύλλο στρώνουμε το ένα στο πάτο του ταψιού ρίχνουμε τη γέμιση και τελειώνουμε με το άλλο φύλλο.
• Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει περίπου 1 ώρα.
Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου