Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

ΚΟΚΚΟΡΑΣ ΚΡΑΣΑΤΟΣ

ΥΛΙΚΑ (6-8 άτομα):
• 1 κόκορα κομμένο σε μερίδες
• 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
• 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
• 1 ποτήρι κρασιού χυμό λεμόνι
• 1/2 κιλό φέτα τριμμένη
• 1 ποτήρι νερού άσπρο κρασί
• ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνω το λάδι και μόλις κάψει, σωτάρω το κρεμμύδι και τον κόκορα. Αφήνω τις μερίδες του κόκορα να τηγανιστούν καλά (θα ροδίσουν από όλες τις πλευρές).
• Σβήνω με το κρασί, αλατοπιπερώνω και προσθέτω τη ρίγανη (2-3 κουταλιές του γλυκού). Μαγειρεύω μέχρι να απορροφηθεί το κρασί (1 ώρα περίπου).
• Όταν είναι έτοιμο, σβήνω με το λεμόνι και κλείνω το μάτι της κουζίνας. Μόλις ο κόκορας γίνει χλιαρός, προσθέτω την τριμμένη φέτα. Ανάβω ξανά τη φωτιά και ανακατεύω το φαγητό για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η φέτα.


Σερβίρετε με μπόλικες τηγανητές, ξεροψημένες πατάτες και άσπρο κρασί (καλύτερα από αυτό που χρησιμοποιήσατε στην παρασκευή του φαγητού)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου