Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

ΓΛΥΚΟΣ ΠΟΥΡΕΣ ΣΚΟΡΔΟΥ

ΥΛΙΚΑ

2 κεφάλια σκόρδο
30 γρ. βούτυρο
50 γρ. παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι
Λευκό πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και βράζουμε τις σκελίδες του σκόρδου αλλάζοντας τους τρεις φορές το νερό. Σε κάθε νερό τις αφήνουμε να βράσουν από 2΄ περίπου.

Στραγγίζουμε το σκόρδο και κρατάμε λίγο από το τελευταίο νερό. Τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το βούτυρο και το αλάτι. Χτυπάμε το μίγμα μέχρι να σχηματισθεί ένας πολτός ομοιογενής, σαν πουρές. Έπειτα, συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το ελαιόλαδο σε συνεχή ροή, σαν κλωστή.

Αυτός ο πουρές είναι ιδανικός να αντικαταστήσει τις ωμές σκελίδες για όσους λατρεύουν το άρωμα του σκόρδου αλλά υποφέρουν από τις παρενέργειες του. Ο γλυκός πουρές του σκόρδου και είναι πολύ πιο εύπεπτος και ενσωματώνεται πολύ πιο εύκολα στις μαγιονέζες, τα ψητά ψωμάκια, στις σαλάτες και σε πολλά άλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου