Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2010

ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΣΥΓΚΛΙΝΟ

ΥΛΙΚΑ
• 1/2 κιλό χυλοπίτες
• 3-4 φέτες σύγκλινο (παστό χοιρινό)
• 3 πράσα ψιλοκομμένα
• 1/2 ποτήρι του νερού γάλα εβαπορέ
• 60 ml κρέμα γάλακτος
• 1/2 ποτήρι του κρασιού άσπρο κρασί






ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι τα πράσα μέχρι να μαλακώσουν, σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμισθεί.
2. Παράλληλα με τα πράσα βράζουμε τις χυλοπίτες.
3. Προσθέτουμε στα πράσα το σύγλινο και τα ανακατεύουμε (δεν ρίχνουμε αλάτι, το χοιρινό είναι αλμυρό, μόνο πιπέρι κατά βούληση.)
4. Ρίχνουμε στη σάλτσα το εβαπορέ και την κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει (όχι για πολύ).
5. Σερβίρουμε αμέσως με τις χυλοπίτες που έχουμε σουρώσει και κάψει σε λίγο βούτυρο (αν θέλουμε).
Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου