Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

ΚΕΙΚ ΚΑΡΟΤΟΥ

ΥΛΙΚΑ
* 3 κούπες καρότα τριμμένα
* 4 κουταλιές χυμό λεμονιού
* 3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
* 1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
* 1/2 κουταλάκι αλάτι
* 1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο τριμμένο
* 1/4 κουταλάκι μπαχάρι τριμμένο
* 1 κουταλιά κανέλα
* 1 1/2 κούπας ζάχαρη
* 4 αυγά
* 1 κούπα ελαιόλαδο
* 3 κουταλιές κονιάκ
* 3/4 κούπας καρύδια τριμμένα
* 1 κούπα σταφίδες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ανακατέψτε τα τριμμένα καρότα με το χυμό του λεμονιού.
2. Στο μπολ του μίξερ κοσκινίστε το αλεύρι με τη σόδα, το αλάτι και τα μυρωδικά.
3. Προσθέστε τη ζάχαρη, τα αυγά, το λάδι, το κονιάκ και τα καρότα.
4. Χτυπήστε τα για 4 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα για να αφρατέψουν.
5. Σταματήστε το μίξερ, ρίξτε και ανακατέψτε τα καρύδια και τις σταφίδες.
6. Αδειάστε το μείγμα σε μία φόρμα του κέικ, βουτυρωμένη καλά και αλευρωμένη.
7. Ψήστε το κέικ στους 175 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα και 10' περίπου.
8. Αφήστε το να κρυώσει για 10' μέσα στη φόρμα και κατόπιν αναποδογυρίστε το επάνω σε πιατέλα και αφήστε το να κρυώσει εντελώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου