Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

ΖΕΣΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ
■ 750 γρ. πατάτες σε ροδέλες
■ 150 γρ. αρακάς (κατεψ.)
■ 150 γρ. χάντρες (κατεψ.)
■ 2 κολοκυθάκια σε ροδέλες
■ 200 γρ. μεγάλες γαρίδες Βρασμένες
ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ:
■ 6 κουτ. ελαιόλαδο
■ Ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
■ 1 κουτ. γλυκιά μουστάρδα
■ 4 κουτ. ψιλοκομμένα αρωματικά χόρτα (μαϊντανός, δυόσμος, τσάιβς)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Ετοιμάζετε το ντρέσινγκ: Σε βαζάκι με αεροστεγές κούμπωμα βάζετε το λάδι, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, τη γλυκιά μουστάρδα και τα ψιλοκομ¬μένα αρωματικά χόρτα και χτυπάτε καλά. Αφήνετε στην άκρη μέχρι να το χρειαστείτε.
2 Σε μεγάλη κατσαρόλα Βάζετε αλατισμένο νερό και τις ροδέλες από τις πατάτες. Βράζετε για 15 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν. Λίγα λεπτά πριν το τέ¬λος του βρασίματος ρίχνετε στην κα¬τσαρόλα με τις πατάτες τον αρακά, τις χάντρες και τις ροδέλες από τα κολοκυθάκια. Βράζετε, να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά και σουρώνετε.
3 Μεταφέρετε σε μεγάλο μπολ ή σε 4 ατομικά πιάτα τα λαχανικά και τις βρασμένες γαρίδες. Ανακατεύετε ελαφρά, περιχύνετε με το ντρέσινγκ που έχετε ετοιμάσει και σερβίρετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου