Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2010

ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΗ ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ

1 πακ. φύλλο κρούστας για πίτες

1 1/2 κιλό αρνάκι γάλακτος

1 κροκκάδι και λίγο σουσάμι για το άλεμμα

10 κόκκους κύμινο

750 γρ. μανουρομυζήθρα ή μυζήθρα

3 1/2 κούπες αλεύρι

1 κουταλάκι αλάτι

1/2 κούπα νερό

1/4 κούπας λάδι

1/2 κούπα κρέμα γάλακτος

1/2 κούπα άνηθο ή δυόσμο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε το αρνάκι σε 1 κούπα νερό και μετά το ξεκοκαλίζουμε. Χτυπάμε στο μίξερ το αλεύρι, το βούτυρο και το αλάτι, μέχρι να ψιχουλιάσει. Προσθέτουμ το νερό που βράσαμε το αρνάκι. Χωρίζουμε τη ζύμη στα 2 και απλώνουμε το ένα φύλλο σε μια ταρτιέρα. Σε ένα μπολ, βάζουμε τη μυζήθρα, την κρέμα γάλακτος, το δυόσμο, λίγο αλάτι και τα ανακατεύουμε. Στρώνουμε τη μισή γέμιση επάνω στο πρώτο φύλλο. Από πάνω βάζουμε το αρνάκι και μετά προσθέτουμε την υπόλοιπη μυζήθρα. Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο και το χαράζουμε σε 6 κομμάτια. Αλείφουμε με το κροκάδι και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 35'-40'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου