Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

ΣΦΟΛΙΑΤΙΝΙΑ ΜΕ ΦΙΛΕΤΟ

ΥΛΙΚΑ

4 φιλέτα μοσχαρίσια ( 100 γρ. το ένα )
15 γρ. βούτυρο
100 γρ. μανιτάρια
1 κρεμμύδι
15 γρ. αλεύρι
4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό
1 φύλλο σφολιάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα ζεσταίνετε σε αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο και τα τηγα-νίζεται για 7΄- 8΄ από την κάθε πλευρά. Το βγάζετε από το τηγάνι.

Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και το σοτάρετε για 5΄. Πασπαλίζετε με το αλεύρι και ανακατεύετε. Προσθέτετε την κρέμα και μαϊντανό και σιγοβράζετε για 1΄.

Κόβετε τη σφολιάτα σε τέσσερα ορθογώνια κομμάτια. Μοιράζετε το μείγμα των μανιτα-ριών στο κέντρο και από πάνω βάζετε το φιλέτο.

Κλείνετε τα φύλλα ώστε να φτιάξετε μικρά «πακέτα» και κολλάτε τις άκρες με το αυγό. Παγώνετε τα δεματάκια στο ψυγείο για 30΄.

Αλείφετε με το υπόλοιπο αυγό και ψήνετε για 30΄ στους 200. Γαρνίρετε με μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου