Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό μπακαλιάρο
κομμένο σε φέτες
10 κρεμμύδια ξερά
κομμένα σε ροδέλες
10 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
10 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ποτήρι του νερού χυμό ντομάτας
1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
1 ποτηράκι του κρασιού
χυμό λεμονιού
αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε από το προηγούμενο βράδυ τον μπακαλιάρο σε νερό, για να φύγει το αλάτι και αλλάζετε αρκετές φορές το νερό. Σε μία κατσαρόλα βάζετε στρώσεις πατάτας, μπακαλιάρου, ντομάτας και κρεμμυδιού, προσθέτετε το χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, το χυμό λεμονιού και τέλος, 1 ποτήρι νερό και το μαϊντανό. Αφήνετε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου