Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΥΛΙΚΑ

  • 2-3 πολύχρωμες πιπεριές
  • 2-3 μελιτζάνες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1-2 κολοκύ8ια
  • σέλινο
  • 2 λουκάνικα
  • 1 κουτί ντοματοχυμό
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 1-2 ποτήρια νερό
  • κανέλα
  • πιπέρι
  • λίγο αλάτι
  • πάπρικα
  • ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε κομμάτια. Αλατίζουμε τις μελιτζάνες να ξεπικρίσουν για λίγο. Κόβουμε και τα λουκάνικα σε φέτες.
  2. Τα βάζουμε όλα σε ένα πυρέξ, προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.
  3. Στη συνέχεια βάζουμε το ελαιόλαδο, το νερό και τον ντοματοχυμό και ανακατέυουμε ξανά. Σκεπάζουμε με ασημόκολα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
  4. Αφαιρούμε το αλοθμινόχαρτο στη συνέχεια και ψήνουμε για ακόμα 15 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν τα λαχανικά και να πήξει κάπως η σάλτσα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι μπαχαρικά και άλλα λαχανικά επιθυμείτε.

Αυτό το φαγητό είνα ωραίο να σερβιριστεί με γιαούρτι.

Επίσης αποφύγετε το επιπλέον αλάτι γιατί τα λουκάνικα είναι ήδη αλμυρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου