Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ


ΥΛΙΚΑ

1 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 αυγό
1 κουταλιά γάλα εβαπορέ
1/2 κουταλάκι αλάτι
3 φλιτζάνια αλεύρι
1 φλιτζάνι μαρμελάδα της αρεσκείας σας
1 ασπράδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C
-Βουτυρώνετε ένα ταψάκι στρογγυλό ή μία ταρτιέρα
-Βάζετε σε ένα μπολ το βούτυρο και το χτυπάτε με το μίξερ να μαλακώσει
-Προσθέτετε τη ζάχαρη και χτυπάτε μέχρι να γίνει το μείγμα λείο
-Προσθέτετε στο βούτυρο το αυγό χτυπώντας στο μίξερ συνεχώς
-Προσθέτετε το γάλα και το αλάτι
-Προσθέτετε το αλεύρι
-Χτυπάτε να γίνει μία ζύμη λεία
-Βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο για μισή ώρα
-Απλώνετε τα 3/4 της ζύμης στο ταψάκι να καλύψει και τα πλαϊνά
-Απλώνετε την μαρμελάδα
-Με την υπόλοιπη ζύμη φτιάχνετε λωρίδες και τις βάζετε πάνω από την μαρμελάδα σταυρωτά
-Αλείφετε τις λωρίδες με το ασπράδι
-Ψήνετε για μία ώρα περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου