Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑΚΙΑ ΜΕ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ

ΥΛΙΚΑ
2 μικρά κοτοπουλάκια, 300-400 γρ το καθένα
2 μεσαία κρεμμυδάκια
2 σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα
1 κλαδάκι δεντρολίβανο
1 φύλλο δάφνης (τα δένουμε μαζί σ’ ένα τουλπάνι)
ζωμό από κοτόπουλο
3 κουταλιές βαλσαμικό ξίδι
10 γρ βούτυρο
2 κουταλιές παρθένο ελαιόλαδο
2 μικρά κολοκυθάκια
2 καρότα
1 ρέβα
2 κλαράκια σέλινο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
8 καπελάκια από μανιτάρια


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε κάθε κοτοπουλάκι στα τέσσερα. Το αλατοπιπερώνουμε και τα ροδίζουμε σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς να προσθέσουμε λίπος.

Βάζουμε τα κοτόπουλα σε μια κατσαρόλα μαζί με το σκόρδο, το κρεμμύδι τριμμένο, το δεντρολίβανο και το φύλλο δάφνης. Ρίχνουμε κοτόζουμο μέχρι να καλύψουμε τα κοτόπουλα. Προτού να είναι τελείως έτοιμα, ρίχνουμε μέσα το βαλσαμικό ξίδι και τ’ αφήνουμε για λίγο ακόμη.

Βγάζουμε τα κοτοπουλάκια και τα διατηρούμε ζεστά. Πετάμε το τουλπάνι με τα μυριστικά και χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός χτυπάμε το ζωμό με λίγο βούτυρο και ελαιόλαδο για να γίνει αφράτος.

Κόβουμε τα λαχανικά σε όποιο σχήμα θέλουμε και τα βράζουμε al dende, σε διαφορετικό νερό το κάθε είδος.

Μοιράζουμε στα πιάτα κοτοπουλάκια και λαχανικά και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου