Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010
ΧΟΙΡΙΝΟ ΠΡΑΣΟΣΕΛΙΝΟ
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό χοιρινό μερίδες
6 πράσα μεγάλα
1 σεληνοριζο ή 2-3 κλωνάρια Σελερυ
1 ματσάκι σέλινο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλ. Ελαιόλαδο
½ φλ. Κρασί
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 καρότα
Αλάτι- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα πράσα και κρατάμε το άσπρο μέρος. Τα χοντροκόβουμε και τα ζεματάμε για 5 λεπτά σε βραστό νερό. Τα στραγγίζουμε (τα κόβουμε στα 2ή στα 3, όχι μικρά ). Καθαρίζουμε τη σελινόριζα, την κόβουμε σε φέτες και με 2 κ. σούπας. Ελαιόλαδο την ροδίζουμε ελαφρά σε τηγάνι.
Σε κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρέας με το υπόλοιπο ελαιόλαδο από όλες τις μεριές. Ρίχνουμε και το κρεμμύδι και τα καρότα σε φέτες , προσθέτουμε το σέλινο και τον πελτέ. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε και τις σοταρισμένες σεληνόριζες, μισοσκεπάζουμε το φαγητό με νερό. Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό και σιγοβράζουμε για 1μισι ώρα έως ότου δέσει η σάλτσα.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου