Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2010

ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΟ ΚΟΛΟΚΥΘΙ




ΥΛΙΚΑ

# 1 κιλό κίτρινο κολοκύθι

# 1 κούπα ψιλοκομμένο φρέσκο σπανάκι

# μερικές ψιλοκομμένες ουρές από φρέσκα σκόρδα ή 1 μικρή σκελίδα σκόρδο τριμμένο

# 1/2 κούπα ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι

# 1/3 κούπας ψιλοκομμένο άνηθο

# 1/3 κούπας ψιλοκομμένο μάραθο

# 1/4 κούπας ψιλοκομμένο δυόσμο

# 3 αυγά, ελαφρά χτυπημένα

# 250 γρ. τυρί φέτα, τριμμένο ή μυζήθρα ξερή

# 1 κούπα τριμμένη φρυγανιά

# αλάτι

# φρεσκοκομμένο πιπέρι

Ατομα: Γίνονται 50 κεφτέδες



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τρίψτε το κολοκύθι στον τρίφτη κρεμμυδιού. Πασπαλίστε το με λίγο αλάτι και αφήστε το να στραγγίσει σε τρυπητό 1-2 ώρες. Πατήστε το με τις παλάμες σας, να φύγει αρκετό από το νερό του. Ανακατέψτε το σπανάκι με τα διάφορα μυρωδικά, πασπαλίστε τα με λίγο αλάτι και τρίψτε τα με τα δάχτυλα, να μαραθούν ελαφρά. Ανακατέψτε τα με το κολοκύθι και τα υπόλοιπα υλικά, βάζοντας όση φρυγανιά χρειαστεί, ώστε να γίνει ένα μίγμα ελαφρύ που να πλάθεται. Αφήστε το να σταθεί 30' στο ψυγείο. Πλάστε στρογγυλούς κεφτέδες, αλευρώστε τους και πιέστε τους με τις παλάμες σας να πλατύνουν. Τηγανίστε τους σε μπόλικο καυτό λάδι σε μέτρια φωτιά, ώσπου να ροδίσουν καλά. Κρύοι ή ζεστοί, είναι το ίδιο νόστιμοι. Συνοδέψτε τους με τζατζίκι, σκορδαλιά ή μελιτζανοσαλάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου