Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

ΑΓΓΙΝΑΡΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ

2 κονσέρβες αγγινάρες (400 γρ.)
200 γρ. κιμά
1 αυγό
1/4 κούπας άνηθο ψιλοκομμένο
1/4 κούπας κρεμμύδι λεπτοτριμμένο
1/4 κεφαλοτύρι ή regato τριμμένο
2 κουταλιές φρυγανιά
1 κουταλιά αλεύρι
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφαιρούμε από τις αγγινάρες την ψύχα και μερικά φυλλαράκια. Ενώνουμε σ' ένα μπολ τον κιμά, το αυγό, τον άνηθο, το κρεμμύδι, το τυρί, το αλάτι και το πιπέρι. Παίρνουμε τις αγγινάρες και τις γεμίζουμε μία - μία με το μίγμα που φτιάξαμε. Κλείνουμε τα φυλλαράκια. Σ' ένα πιάτο χτυπάμε 2 ασπράδια και 2 κουταλιές λάδι. Σ' ένα άλλο πιάτο βάζουμε το αλεύρι και σ' ένα τρίτο τη φρυγανιά. Βουτάμε μία - μία τις αγγινάρες διαδοχικά στο αλεύρι, στο ασπράδι και τέλος στη φρυγανιά. Τις βάζουμε στο ψυγείο ακάλυπτες για 30'-60'. Βάζουμε λάδι στη φωτιά και τις ρίχνουμε μία - μία, μέχρι να ροδίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου