Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2010

ΤΡΑΓΑΝΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ


ΥΛΙΚΑ
Για 4-8 άτομα ως ορεκτικό
5 ψημένες πιπεριές φλωρίνης σε ελαιόλαδο (βλέπε συνταγή πιπεριές φλωρίνης) και κομμένες σε λεπτές λωρίδες
1 χωριάτικη μπαγκέτα ψωμί
6 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
μαϊντανός ψιλοκομμένος για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφαιρέστε τις γωνίες από το ψωμί και κόψτε το σε φετούλες πάχους 2 εκατοστών. Σε ένα μπωλ ανακατέψτε το ελαιόλαδο και το σκόρδο και με ένα πινέλο αλείψτε τη μια πλευρά του κάθε ψωμιού. Τοποθετήστε τα ψωμάκια σε λαδόκολλα και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στο grill στους 200οC, έως ότου αποκτήσουν ένα χρυσό- καφέ χρώμα. Βγάλτε τα από το φούρνο και τοποθετήστε τα σε απορροφητικό χαρτί, μέχρι να κρυώσουν.
Πάνω σε κάθε φέτα ψωμί βάλτε πιπεριές, αλατίστε και γαρνίρετε με το μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου