Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2010

ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΥΛΙΚΑ
  • 6 μπριζόλες χοιρινές από λαιμό
  • 5-6 πατάτες
  • 3 ντομάτες
  • 2 πιπεριές
  • 1 κουταλιά δυνατή μουστάρδα
  • 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Πλένετε καλά τις μπριζόλες και αφού στραγγίσουν, προσθέτετε αλάτι πιπέρι και μπόλικη ρίγανη.
  • Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε χοντρές ροδέλες.
  • Προσθέτετε αλάτι και ρίγανη, στρώνετε τις πατάτες σε ένα μεγάλο πυρέξ και από πάνω βάζετε τις μπριζόλες.
  • Κόβετε τις πιπεριές όπως για πίτσα και τις ντομάτες ροδέλες. Στρώνετε πρώτα τις πιπεριές και μετά τις φέτες ντομάτας πάνω στις μπριζόλες και αλατίζετε ελαφρά.
  • Καλύπτετε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στους 200C για περίπου 45 λεπτά.
  • Βγάζετε το αλουμινόχαρτο από το πυρέξ και περιχύνετε το φαγητό με ένα μείγμα από χυμό λεμονιού και μουστάρδα.
  • Συνεχίζετε το ψήσιμο αυξάνοντας τη θερμοκρασία μέχρι να ροδίσουν οι μπριζόλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου