Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

ΤΡΑΓΑΝΕΣ ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ


ΥΛΙΚΑ
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¾ φλυτζανιού γάλα
120γρ. κατόπουλο βρασμένο και ψιλοκομμένο
60γρ. καπνιστό ζαμπόν χοιρινό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
μια πρέζα μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 χτυπημένο αυγό
γαλέτα για το πανάρισμα
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή θερμοκρασία και προσθέστε το αλεύρι. Ανακατέψτε το για ένα λεπτό και προσθέστε το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν σφίξει το μείγμα κατεβάστε το από τη φωτιά και προσθέστε το κοτόπουλο. Ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα και κατόπιν κάντε το ίδιο με το ζαμπόν, το μαϊντανό και το μοσχοκάρυδο. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και αφήστε το να κρυώσει για λίγο, προτού το βάλετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες (προτιμότερο είναι να κάνετε το μείγμα από την προηγούμενη μέρα και να μείνει όλο το βράδυ στο ψυγείο). Το στάδιο αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί βοηθαέι τις κροκέτες να μην διαλυθούν κατά το τηγάνισμα.
Βγάλτε το μείγμα από το ψυγείο και πλάστε τα μπουρεκάκια σε κυλινδρικό σχήμα. Στη συνέχεια βουτήξτε κάθε ένα στο χτυπημένο αυγό και κατόπιν στη γαλέτα.
Αφήστε τα ακόμη μία ώρα στο ψυγείο και στη συνέχεια τηγανήστε τα σε καυτό λάδι έως ότου αποκτήσουν ένα ωραίο χρυσό- καφέ χρώμα. Όταν τα βγάλετε από το τηγάνι τοποθετήστε τα σε χαρτί κουζς για να απορροφηθεί το λάδι.
Τρώγονται ζεστά αμέσως!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου