Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

ΠΑΣΤΙΤΣΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ


ΥΛΙΚΑ

* 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
* 1/2 κιλό κριθαράκι
* 3 αβγά βραστά
* 3 κουταλιές βιτάμ
* 8-10 κομμάτια λιαστή ντομάτα

Για την μπεσαμέλ:

* 6 κουταλιές βιτάμ
* 6 κουταλιές αλεύρι
* 1 λίτρο γάλα χλιαρό
* αλάτι
* πιπέρι
* μοσχοκάρυδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βιτάμ και ρίχνουμε το αλεύρι λίγο λίγο, ανακατεύοντας συνεχώς. Σταδιακά προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πήξει και να γίνει κρέμα.

Σε μια κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό, βράζουμε το κριθαράκι για 5 λεπτά, το στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι και το ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Καθαρίζουμε τα βρασμένα αβγά, τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε στο μπολ με το κριθαράκι. Προσθέτουμε ακόμη την μπεσαμέλ, δύο κουταλιές από το βιτάμ και ανακατεύουμε το μείγμα έως ότου ενωθούν τα υλικά.

Ανοίγουμε με τον πλάστη το φύλλο της σφολιάτας και το κόβουμε σε 4 κομμάτια.

Αλείφουμε με το υπόλοιπο βιτάμ μια αντικολλητική φόρμα με θήκες ή ατομικά φορμάκια και τοποθετούμε κάθε κομμάτι του φύλλου μέσα σε κάθε φορμάκι. Γεμίζουμε το καθένα ξεχωριστά με δύο γεμάτες κουταλιές από τη γέμιση και από πάνω βάζουμε ένα κομμάτι λιαστής ντομάτας. Με ένα ψαλίδι κόβουμε το φύλλο που περισσεύει, αφήνοντας λίγο για να το γυρίσουμε προς το εσωτερικό της φόρμας. Ψήνουμε τα παστιτσάκια σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180οC, για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Βγάζουμε τα παστιτσάκια από τον φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά, τα ξεφορμάρουμε προσεχτικά, τα βάζουμε σε μια πιατέλα και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου