Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ

* 1 πακέτο σπαγγέτι
* 1 κούπα μαύρες ελιές ξεκουκουτσιασμένες
* 1 1/2 κουτί ψιλοκομμένα τοματάκια
* 2 σκελίδες σκόρδο
* μισό κρεμμύδι
* αλάτι- πιπέρι
* 1 κουταλιά ρίγανη
* ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

* Σε ένα βαθύ τηγάνι ροδίζουμε το σκόρδο. Αν τις ελιές μας τις διατηρούμε σε βάζο με λάδι, χρησιμοποιούμε 2-3 κουταλιές της σούπας από αυτό.
* Προσθέτουμε και το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες και τις ελιές. Τα αφήνουμε για 5 λεπτά να "μαραθούν" και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα τοματάκια. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
* Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά και λίγο πρίν σβήσουμε προσθέτουμε και την ρίγανη.
* Ανακατεύουμε με το βρασμένο al dente σπαγγέτι και σερβίρουμε στο τηγάνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου