Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

ΚΡΕΠΕΣ ΔΙΑΙΤΗΣ


ΥΛΙΚΑ
200 γρ. καλαμποκάλευρο
1/2 λίτρο γάλα (1,5% λιπαρά)
Aλάτι
Eλαιόλαδο (1 περίπου κουταλάκι του γλυκού ανά κρέπα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Bάζετε σε ένα μπολ το αλεύρι, λίγο αλάτι και το γάλα και ανακατεύετε (η ζύμη πρέπει να είναι αρκετά υγρή, σαν πηχτό γάλα). Aφήνετε τη ζύμη σας να μείνει έτσι για περίπου 40-50 λεπτά. Λαδώνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το βάζετε στη φωτιά να ζεσταθεί. Pίχνετε 1/2 κουτάλα ζύμη, ώστε να καλυφθεί ο πάτος του τηγανιού με μια πολύ λεπτή στρώση. Mετά από περίπου 40-50 δευτερόλεπτα, αφού βεβαιωθείτε ότι ξεκολλάει εύκολα, γυρίζετε την κρέπα να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Στη συνέχεια, «γλιστρήστε» τη σ’ ένα πιάτο, που διατηρείτε ζεστό πάνω από μια κατσαρόλα με βραστό νερό. Συνεχίστε κατά τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει η ζύμη.

Mε τι να τη γεμίσετε
● 1 κουταλιά γιαούρτι (2% λιπαρά), μανιτάρια, ντομάτα, κρεμμύδι, πιπεριά: 142 θερμίδες
● 1 κουταλιά τυρί κατίκι, μανιτάρια, μαρούλι, πιπεριά, ντομάτα: 154 θερμίδες
● 1 φέτα βραστή γαλοπούλα, 1 φέτα τυρί του τοστ, ντομάτα: 168 θερμίδες
● 1 κουταλιά μέλι, 1 κουταλιά τριμμένα καρύδια: 168 θερμίδες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου