ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΣΑΦΡΑΝ
ΥΛΙΚΑ
- 400 γρ. ρύζι για σπυρωτό πιλάφι
- 1 μεσαίο καρότο κομμένο σε μικρούς κύβους
- Μία χούφτα αρακά (κατεψ.)
- 1 χούφτα σπυριά καλαμποκιού
- 1 μικρό κρεμμύδι, τριμμένο
- 3-4 κ.σ. κουκουνάρι
- 200 γρ. μπέικον
- 10 γρ. Σαφράν σε σκόνη
- Γλυκιά Πάπρικα
- 2-3 κ.σ. βούτυρο
- Αλάτι / Πιπέρι
EΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζετε σε μία κατσαρόλα νερό και βράζετε το ρύζι μαζί με τα λαχανικά. Στο νερό προσθέτετε αλάτι, όλο το σαφράν και την πάπρικα.
- Αφού γίνει το ρύζι, το σουρώνετε και το αφήνετε στο σουρωτήρι να στραγγίξει καλά. Το χρώμα του ρυζιού, όπως θα δείτε είναι κατακίτρινο. Αυτό είναι και το κλού μας !
- Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το βούτυρο και καβουρδίζουμε το κουκουνάρι για 1-2 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το μπέικον τεμαχισμένο και μόλις τσιγαριστεί και αυτό προσθέτουμε το ρύζι με τα λαχανικά. Το ανακατεύουμε απαλά 2-3 φορές ώστε να ανακατευθούν όλα τα υλικά.
- Κατόπιν το βάζουμε σε μία φόρμα κέικ και το αφήνουμε 2 λεπτάκια.
- Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με λίγο τριμμένο τυρί και φρεσκοκομμένο πιπέρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου