Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

ΒΑΦΛΕΣ ΑΛΜΥΡΕΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γραμμάρια μαλακό βούτυρο
  • 4 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος
  • 1/2 κιλό αλεύρι
  • 12 κ. σ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 300 ml μεταλλικό νερό
  • 1 πρέζα αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βουτυρώνετε τη βαφλιέρα κλείνετε και ζεσταίνετε
  2. Ζυμώνετε το βούτυρο με την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι, την παρμεζάνα, το μεταλλικό νερό και λίγο αλάτι σε μια λεία ζύμη.
  3. Βάζετε περίπου δύο κουταλιές της σούπας κάθε φορά στο κέντρο της κάτω επιφάνειας της βαφλιέρας.
  4. Κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε τρία λεπτά περίπου την κάθε βάφλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου