Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

ΥΛΙΚΑ ( 6 ΜΕΡΙΔΕΣ )

500 γρ. ταλιατέλες με αυγό
600 γρ. φρέσκο σπανάκι
200 γρ. κρέμα γάλακτος
60 γρ. βούτυρο
1 κρεμμύδι
αλάτι
μαύρο πιπέρι σε κόκκους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίστε το σπανάκι, πλύντε το καλά και ζεματίστε το σε νερό που βράζει, για 1΄ μόνο. Έπειτα στραγγίξτε το, στύψτε το καλά και κόψτε το σε λεπτές λωρίδες. Βράστε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό.

Στο μεταξύ, κόψτε το κρεμμύδι σε πολύ λεπτές ροδέλες και σοτάρετέ το με το βούτυρο, σε δυνατή φωτιά. Στη συνέχεια, προσθέστε το σπανάκι και συνεχίστε το σοτάρισμα. Αλατίστε, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και αμέσως μετά τις ταλιατέλες, βρασμένες al dente και στραγγισμένες. Ανακατέψτε, πασπαλίστε με αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου