Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

ΜΠΡΙΖΟΛΙΤΣΕΣ ΜΕ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ


Σήμερα μία εύκολη συνταγή, για την καθημερινή σας διατροφή. Μπορεί όμως να προσφέρει γευστικά και αισθητικά σε ένα πρόχειρο τραπέζι που θα κάνετε σε φίλους.

- Χρησιμοποιούμε μπριζολίτσες χοιρινές, λεπτοκομμένες από το χασάπη μας και ξεκοκαλισμένες.
- Τις αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές και τις ροδίζουμε καλά, επίσης και από τις δύο πλευρές, σε τηγάνι με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε ρίγανη.
- Όταν έχουν σωταριστεί οι μπριζολίτσες μας, τις σβήνουμε με λευκό κρασί, τις εναποθέτουμε μέσα σε ένα ταψάκι πυρέξ που το έχουμε ελαφρότατα λαδώσει στον πάτο, προσθέτουμε ομοιόμορφα στην πάνω πλευρά τους λεπτές φλούδες, ή ξύσμα παρμεζάνας και τις αφήνουμε για 15’ να ψηθούν στο φούρνο, τον οποίο έχουμε προθερμάνει στους 250 βαθμούς. Στα 10’ προσθέτουμε πάνω στις μπριζολίτσες μας μαϊντανό.

Τις μπριζολίτσες μας αυτές τις συνοδεύουμε με πουρέ, που είναι πάντα μία εύγευστη, αλλά και θρεπτική γαρνιτούρα.

- Ξεφλουδίζουμε πατάτες τις καθαρίζουμε από τα μαυράκια, τις πλένουμε καλά και τις Βράζουμε σε νερό.
- Τις κόβουμε σε κομμάτια, τις περνούμε από το μύλο και τις αλέθουμε. Βάζουμε τις αλεσμένες πατάτες στο κατσαρολάκι, με βούτυρο, αλάτι, λίγο πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά πάνω στο ζέσταμα για να γίνουν όλα αυτά ένα καλό μίγμα. Προσθέτουμε σιγά-σιγά ένα μεγάλο φλιτζάνι γάλα το οποίο έχουμε βράσει στο μίγμα με τις πατάτες και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρει ο πουρές μας πηχτή κρεμμώδη μορφή.
- Για να κάνουμε τον πουρέ μας ακόμη πιο νόστιμο, αλλά και πιο εντυπωσιακό δίνοντάς του κόκκινο χρώμα, προσθέτουμε στο τέλος της παρασκευής του και ανακατεύουμε καλά-καλά δύο κουταλιές της σούπας Pummaro.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου