Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2010

ΧΡΥΣΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ

10 κόκκινες ντομάτες
1/2 κιλό χοιρινό κιμά
3 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
1 πατάτα τριμμένη στον τρίφτη
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
300 γραμμάρια ρύζι
1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
2-3 δοντάκια σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ποτήρι του νερού χυμό ντομάτας
100 γραμμάρια κουκουνάρι
500 γραμμάρια ξανθιά σταφίδα
200 γραμμάρια μοτσαρέλα τριμμένη
ζάχαρη
αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανάβετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανοίγετε προσεχτικά τις ντομάτες, βγάζετε την ψίχα, ρίχνετε λίγη ζάχαρη στο εσωτερικό τους, τις γυρίζετε ανάποδα και τις αφήνετε για 30 λεπτά περίπου. Βάζετε σε μια κατσαρόλα το μισό λάδι, τα κρεμμύδια, τον κιμά, την πατάτα, τον μαϊντανό, τον άνηθο, το σέλινο, το δυόσμο, το σκόρδο, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και την ψίχα από τις ντομάτες που αδειάσατε και τα αφήνετε να πάρουν βράση. Μόλις βράσουν, ρίχνετε περίπου 1 ποτήρι του νερού νερό, το αφήνετε να βράσει και μετά ρίχνετε το ρύζι, το οποίο έχετε πλύνει και στραγγίσει. Το ανακατεύετε προσεχτικά, για να μην λιώσει και να μην κολλήσει. Οταν είναι σχεδόν έτοιμο, σβήνετε τη φωτιά και προσθέτετε το κουκουνάρι και τη σταφίδα. Παίρνετε μία μία τις ντομάτες, τις γεμίζετε και τις βάζετε σε ένα ταψί. Τρίβετε λίγη μοτσαρέλα πάνω από κάθε ντομάτα, προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι, το χυμό ντομάτας και λίγο αλάτι και ψήνετε στο φούρνο για 20-25 λεπτά. Οι ντομάτες τρώγονται ζεστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου