Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

ΛΑΓΑΝΑ ΜΕ ΜΕΛΙ

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1κουτ. σούπας λάδι 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι 1/2 κούπα ζάχαρη
2φακελάκια μαγιά
1 κούπα χυμό πορτοκάλι 1 κούπα νερό
σουσάμι και μέλι για το στόλισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε μιά λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι ρίχνουμε το λάδι και το αλάτι διαλύουμε τη μαγιά στο νερό και τη ρίχνουμε στο αλεύρι καθώς και το χυμό και τη ζάχαρη.
2. Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 2 ώρες περίπου.
3. Βάζουμε τη ζύμη μας στο ταψί του φούρνου ισιώνουμε λίγο με τα χέρια και χαράζουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
4. Αφήνουμε λίγο ακόμα να φουσκώσει 15 λεπτά και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά.
5. 'Οταν βγάλουμε τη λαγάνα μας από το φούρνο ρίχνουμε αμέσως το μέλι στα σημεία που έχουμε χαράξει και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου