Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2010

ΠΙΤΑ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ


ΥΛΙΚΑ
1 μπρόκολο όχι πολύ βρασμένο
300 γραμμάρια κίτρινα τυριά (γκούντα, κασέρι, ρεγκάτο, γραβιέρα) τριμμένα
4 αβγά
300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
200 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι
σουσάμι
κόκκινο πιπέρι γλυκό (πάπρικα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανάβετε το φούρνο στους 180 βαθμούς για να προθερμαίνεται. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα τυριά. Σωτάρετε το μπέικον σε χαμηλή φωτιά για 8 λεπτά περίπου μαζί με το μπρόκολο, προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και δυόσμο. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα αβγά με τα τυριά και την κρέμα γάλακτος και τα προσθέτετε στο μείγμα. Ανοίγετε φύλλο σε σχήμα φραντζόλας, το γεμίζετε με το μείγμα, το αλείφετε με λίγο λάδι και ρίχνετε από πάνω σουσάμι και πάπρικα. Αν θέλετε, μπορείτε να κάνετε μονοκόμματη πίτα ή πιτάκια. Ψήνετε την πίτα σε λαδωμένο ταψί για 40-45 λεπτά περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου