Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

ΥΛΙΚΑ ( 24 ΤΑΡΤΑΚΙΑ )

500 γρ. σφολιάτα έτοιμη
4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 καρότα τριμμένα
80 γρ. βούτυρο
125 γρ. τυρί φέτα
3 αυγά
1 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος
180 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι φρεακοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλείφετε 24 μικρά φορμάκια με το μισό βούτυρο και τα στρώνειε με τη σφολιάτα, κόβοντας τα περισσεύματα. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και τα καρότα μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το μπέικον και το τηγανίζετε κι αυτό μέχρι να πάρει χρώμα.

Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει. Ρίχνετε κατόπιν τη φέτα τριμμένη με το πιρούνι, την κεφαλαγραβιέρα, το μαϊντανό και τέλος τα αυγά χτυπημένα με την κρεμά γάλακτος και το αλατοπίπερο. Μοιράζετε το μείγμα στα φορμάκια και ψήνετε στους 200ο C, μέχρι να ροδίσουν τα ταρτάκια.


Προετοιμασία: 10΄ Ψήσιμο: 40΄

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου