Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2010

ΓΙΑΟΥΡΤΟΣΟΥΠΑ



ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα
½ κιλό σουρωτό γιαούρτι ή 1 λίτρο ξινόγαλο
1 μέτριο αγγούρι κομμένο σε φετούλες
1 μεγάλη ντομάτα ξεφλουδισμένη και ξεσποριασμένη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουτ σούπας άνηθο ψιλοκομμένο χυμό από 1 λεμόνι
3 κουτ σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ γλυκού γλυκιά πάπρικα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβετε τις ντομάτες σε μικρά κομμάτια. Τις βάζετε σε ένα μπολ.

Αλατίζετε τις φέτες του αγγουριού και τις βάζετε σε ένα σουρωτήρι.

Σε ένα φλιτζανάκι του καφέ βάζετε το ελαιόλαδο μαζί με τη μισή γλυκιά πάπρικα. Ανακατεύετε να χρωματιστεί το λάδι. Το αφήνετε να περιμένει.

Παίρνετε το γιαούρτι και το αραιώνετε με ½ λίτρο παγωμένο νερό . Ρίχνετε μέσα τα ψιλοκομμένα πράσινα κρεμμυδάκια, τα κομματάκια της ντομάτας και τον άνηθο. Ανακατεύετε καλά.

Ξεπλένετε τα αγγούρια από το αλάτι και τα στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας. Τα ρίχνετε μέσα στη σούπα.

Αλατίζετε και πιπερώνετε και ρίχνετε μέσα το λάδι που έχετε αρωματίσει με τη πάπρικα.

Τοποθετείτε τη σούπα στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον. Τη σερβίρετε σε ανοικτή σουπιέρα, πασπαλίζοντάς τη με την υπόλοιπη πάπρικα και με 1-2 κλωναράκια άνηθο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου