Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2010

ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΡΥΖΙ


ΥΛΙΚΑ

* 2,5 λίτρα ζωμό κοτόπουλου
* 3/4 φλ. ρύζι basmati
* 1,5 φλ. φρέσκο κρεμμυδάκι
* 500 γρ κρέμα γάλακτος 10% λιπαρά
* 1/4 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
* φρέσκο θυμάρι
* πιπέρι
* 1,5 φλ μανιτάρια κομμένα σε φέτες
* 45ml σέρυ ξηρό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βράζουμε το ρύζι στο ζωμό για 15'. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και βράζουμε για άλλα 10'.
2. Ανακατεύουμε σε μπωλ την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι, το θυμάρι και το πιπέρι.
3. Ρίχνουμε την κρέμα και τα μανιτάρια στο ζωμό με το ρύζι.
4. Σιγοβράζουμε μέχρι να γίνει παχύρρευστο οπότε και προσθέτουμε το σέρυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου