Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2010

ΤΑΜΠΟΥΛΕ


Είναι γνωστή αραβική σαλάτα με βάση το πλιγούρι, το μαϊντανό και κυβάκια ζουμερής, ώριμης ντομάτας. Πολλές φορές σερβίρεται με προσθήκη από υλικά όπως αγγούρι, φέτα και άνιθο.
Παραδοσιακά η σαλάτα τρώγεται μέσα σε φύλλα μαρουλιού, που τα χρησιμοποιούν σαν σπάτουλες με τις οποίες την παίρνουν λίγη λίγη και την τρώνε μαζί με το μαρούλι.

ΥΛΙΚΑ(για 4 άτομα)
• 3-4 φύλλα μαρουλιού
• 1 φλιτζ. πλιγούρι
• 2 φλιτζ. ζεστό νερό
• 3-4 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
• 4 ώριμες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
• 2 φλιτζ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
• 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
• 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• αλάτι, πιπέρι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ
• 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
• 1/3 φλιτζ. χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Μουλιάζετε το πλιγούρι στο ζεστό νερό μαζί με 3-4 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού. Το αφήνετε σκεπασμένο 30-35 λεπτά και στη συνέχεια στραγγίζετε καλά. Το αναμειγνύετε με τα υπόλοιπα υλικά (μαϊντανό, ντομάτες, κρεμμύδια) και ρίχνετε αλάτι και πιπέρι.
• Απλώνετε τα φύλλα του μαρουλιού στη σαλατιέρα και σερβίρετε πάνω τους τη σαλάτα που ετοιμάσατε.
• Σε ένα μπωλ χτυπάτε με το πιρούνι το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού και περιχύνετε τη σαλάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου