Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ


ΥΛΙΚΑ ( 20 ΚΟΜΜΑΤΙΑ )

400 γρ. ανθότυρο
200 γρ. κριμ τσιζ
4 αυγά
3 /4 κούπας ζάχαρη
1 κουταλιά κορν φλάουρ
1 /4 κουταλάκι βανίλια
1 /4 κούπας γάλα
½ κιλό φύλλο κρούστας λεπτό
3 /4 κούπας βούτυρο λιωμένο
ζάχαρη άχνη
λίγη κανέλα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τρίψτε κι ανακατέψτε τα δύο τυριά σ’ ένα μπολ. Χτυπήστε τ’ αυγά με τη ζάχαρη να πήξουν και ν’ αφρατέψουν. Διαλύστε το κορν φλάουρ και τη βανίλια στο γάλα κι ανακατέψτε το με τα χτυπημένα στα αυγά. Αδειάστε το μείγμα στο μπολ με τα τυριά κι ανακατέψτε απαλά.

Στρώστε τα μισά φύλλα βουτυρώνοντάς τα ένα, ένα σε ταψάκι που να τα χωράει κι απλώστε επάνω σ’ αυτά το μείγμα των τυριών. Στρώστε επάνω τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντάς τα και πάλι ένα, ένα. Αλείψτε την επιφάνεια με το υπόλοιπο βούτυρο. Στο στάδιο αυτό μπορείτε να φυλάξετε την μπουγάτσα στην κατάψυξη. Ψήστε στους 180ο, ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια, 30΄ 40΄ περίπου. Μόλις τη βγάλετε από το φούρνο, πασπαλίστε τη ζάχαρη άχνη και, αν θέλετε, με λίγη κανέλα. Σερβίρετε τη ζεστή. Όση περισσέψει, φυλάξτε τη στο ψυγείο και ζεστάνετέ την και πάλι πριν τη σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου