Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2010

ΣΟΥΦΛΕ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΜΕ ΤΥΡΙΑ


ΥΛΙΚΑ

* 400 γραμμ. ζυμαρικά με τρύπα (πένες, ριγκατόνι)
* 2 κουτ. σούπας βούτυρο
* 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
* 3 κουτ. σούπας αλεύρι
* 550 ml φρέσκο γάλα
* 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
* 200 γραμμ. κρέμα τυρί
* 100 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη
* 100 γραμμ. γραβιέρα τριμμένη
* 4 κρόκοι αβγών
* 4 ασπράδια χτυπημένα
* Αλάτι
* Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Λιώνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και μαραίνετε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά. Πασπαλίζετε το αλεύρι και ψήνετε ανακατεύοντας 2-3 λεπτά σιγά σιγά.

2. Προσθέτετε το γάλα και αφήνετε το μείγμα να δέσει σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνετε το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και αλατίζετε κατά βούληση.

3. Αφού έχετε βράσει τα ζυμαρικά για 6 λεπτά, τα στραγγίζετε καλά. Τα ξαναβάζετε στην κατσαρόλα, ρίχνετε την μπεσαμέλ, το τυρί κρέμα, τους χτυπημένους κρόκους, τη μισή παρμεζάνα και τη γραβιέρα. Ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα.

4. Στη συνέχεια προσθέτετε την μπεσαμέλ στα ζυμαρικά και ανακατεύετε με μια κουτάλα. Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα και προσθέτετε και αυτήν στα ζυμαρικά. (Προσοχή: Ανακατεύετε πρώτα 1-2 κουταλιές μαρέγκα και, αφού ενωθεί, τότε προσθέτετε και την υπόλοιπη.)

5. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ο C καθώς και το σκεύος στο οποίο θα ψήσετε το σουφλέ.

6. Βουτυρώνετε το σκεύος και αδειάζετε όλο το μείγμα. Πασπαλίζετε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήνετε για 12-15 λεπτά.

7. Φουσκώνει πολύ και κάνει ωραία κρούστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου