Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2010

ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ

Αν σκέφτεστε να φτιάξετε τη δική σας μαρμελάδα ή κάποιο γλυκο του κουταλιού, ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω συμβουλές. Θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε το τέλειο γλυκό/μαρμελάδα/κομπόστα.

Μικρά μυστικά για να φτιάξετε τέλεια γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες:
• τα φρούτα που θα διαλέξετε πρέπει να είναι καλής ποιότητας, χωρίς σημάδια και σχετικά άγουρα.
• αν τα φρούτα είναι πικρά (πορτοκάλια, καρύδια, νεράντζια) χρειάζονται "ξεπικρίσμα". Αυτό το πετυχαίνετε αλλάζοντάς τους το νερό 2-3 φορές κατά το βράσιμό τους.
• κατά το βράσιμο τους, τα φρούτα χρειάζονται "ξάφρισμα", δηλαδή αφαίρεση του αφρού που σχηματίζεται στην επιφάνεια της κατσαρόλας.
• για να μη ζαχαρώσει το σιρόπι, βράστε το μαζί με 1-2 κουταλιές γλυκόζης
• για να αποφύγετε το ζαχάρωμα, αφήστε τα φρούτα να μείνουν μέσα σε νερό που περιέχει κιτρικό οξύ (ξινό) προτού τα βράσετε.
• η αναλογία φρούτων-ζάχαρης να είναι περίπου 1:1. Η ζάχαρη όπως και το τουλουπάνι με τα κουκούτσια και τις φλούδες των φρούτων, βοηθούν στο πήξιμο της μαρμελάδας και μπαίνουν μέσα στη μαρμελάδα όταν τη βράζετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου