Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

ΣΑΛΑΤΑ ΦΑΚΕΣ

ΥΛΙΚΑ
Σαλάτα:
300 γρ. φακές
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Σάλτσα:
1 σελινόριζα ψιλοκομμένη
60 γρ. βούτυρο
30 γρ. αλεύρι
Λίγο κόλιαντροσε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας κάρi
2 κουταλιές της σούπας άσπρο κρασί αρετσίνωτο
2 κουταλιές της σούπας κόκκινο πιπέρι καγιέν


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βράζουμε τις φακές σε ένα λίτρο νερό, τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
2. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο, τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και την σελινόριζα και πασπαλίζουμε με το αλεύρι.
3. Μόλις μαλακώσουν χαμηλώνουμε την φωτιά, προσθέτουμε το κόλιαντρο, το πράσινο πιπέρι, το κάρι και το κρασί και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρουν δυο-τρεις βράσεις.

4. Βάζουμε τις φακές σε μία σαλατιέρα και ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου