Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΘΥΜΑΡΙ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ


ΥΛΙΚΑ

* 1 χταποδι περιπου 1 κιλο
* 2 1/2 φλυτζ. λαδι
* 1 κεφαλι σκορδο, κομμενο στη μεση εγκαρσια
* 4-5 κλωναρι φρεσκο θυμαρι ή 1 κουτ. σουπας τριμμενο, δεμενο σε τουλπανι
* 1 κουτ. ξερη καυτερη πιπερια (μπουκοβο)
* αλατι
* χυμο απο 1 λεμονι
* ξυσμα απο 1/2 λεμονι
* μερικα κλωναρι θυμαρι ή δενδρολιβανο για στολισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βαζουμε το χταποδι σε κατσαρολα που να το χωραει χωρις να αφηνει πολλα κενα.
2. Περιχυνουμε με λαδι να το σκεπαζει, βαζουμε το σκορδο, το θυμαρι, την καυτερη πιπερια και μια καλη πρεζα αλατι. Βαζουμε σε μετρια φωτια και μολις παρει βραση, χαμηλωνουμε παρα πολυ και σιγοβραζουμε το χταποδι στο λαδι για περιπου 1 ωρα ή περισσοτερο, μεχρι να μαλακωσει.
3. Βγαζουμε το χταποδι με πιρουνι, μεταφερουμε σε βαθια πιατελα και περιχυνουμε με το λεμονι.
4. Στολιζουμε με ξυσμα λεμονιου και πασπαλιζουμε με φρεσκο δενδρολιβανο ή θυμαρι. Σερβιρουμε ζεστο ή σε θερμοκρασια δωματιου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου