Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

ΟΜΕΛΕΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ


ΥΛΙΚΑ
2 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
90 γραμμ. ζαμπόν, ψιλοκομμένο
2 ντομάτες, χωρίς τη φλοίδα και τα σπόρια τους, σε κυβάκια
6 αυγά
125 ml γάλα ή κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. μυρωδικά (σχοινόπρασο, κόλιανδρο, μαϊντανό, φρέσκια ρίγανη, βασιλικό ή εστραγκόν), ψιλοκομμένα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι μετρίου μεγέθους τοποθετείτε τις ντομάτες και το ζαμπόν και τα ψήνετε για περίπου 5 λεπτά σε προθερμασμένο στους 200οC φούρνο. Χτυπάτε ελαφρώς τα αυγά με το γάλα ή την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τα μυρωδικά. Ανακατεύετε και περιχύνετε τις ντομάτες με το μείγμα των αυγών. Ψήνετε την ομελέτα στον φούρνο για 15-20 λεπτά, ώσπου να πήξει. Τη σερβίρετε αμέσως με φρυγανισμένο ψωμί φόρμας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου