Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ

ΓΙΑ 8 ΜΕΡΙΔΕΣ

1 κ. φιλέτο μπακαλιάρου
αλάτι
πιπέρι
1,2 I ζωμό ψαριού ή λαχανικών
500 γρ. άσπρο λάχανο
5 κ.σ. βούτυρο
125 γρ. ζωμός λαχανικών
125 γρ. λευκό κρασί
1 κ.γ. κύμινο
1 ντομάτα σε φέτες
8 φέτες μπέικον
1 ματσ. σχοινόπρασο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το φιλέτο του ψαριού οε 8 κομμάτια και καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι. Ζεσταίνουμε το ζωμό ψαριού σε μια κατσαρόλα και αφήνουμε τα κομμάτια του ψαριού περ. 8 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία να ρουφήξουν.
2
Καθαρίζουμε το λάχανο και το κόβουμε σε ψιλές λωρίδες. Βάζουμε το λάδι να κάψει σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το λάχανο για περ. 5 λεπτά. Μετά προσθέτουμε
το ζωμό και το κρασί και τα αφήνουμε περ. 15 λεπτά να σιγοβράσουν. Καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι και αγριοκύμινο.
3
Προσθέτουμε την ντομάτα στο λάχανο. Ψήνουμε το μπέικον σε ένα τηγάνι να γίνει τραγανό. Τοποθετούμε το λάχανο σε πιάτα και βάζουμε πάνω του τα φιλέτα του ψαριού. Δένουμε την κάθε φέτα μπέικον με σχοινόπρασο και τοποθετούμε πάνω στα κομμάτια του ψαριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου