Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2010

ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ


ΥΛΙΚΑ ( 4 άτομα )

400 γρ. τόνος κονσέρβας στραγγισμένος
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
40 γρ. φρέσκα ψίχουλα ψωμιού
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιάτης σούπας χυμό λεμονιού
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύετε μαζί τον τόνο, το κρεμμύδι, τα ψίχουλα, τα αυγά, δυό κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το μαϊντανό, τη ρίγανη, αλάτι και φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι.
Ζυμώνετε το μείγμα και το πλάθετε σε δώδεκα κροκέτες. Πασπαλίζετε τις μπάλες με αλεύρι, τις ραντίζετε με το χυλό λεμονιού και μετά τις ξαναπασπαλίζετε με αλεύρι.
Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι σε ένα βαθύ αντικολητικό τηγάνι και τηγανίζετε τις κροκέτες ψαριού από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν τις αφήνετε να στραγγίσουν σε ένα α-πορροφητικό χαρτί.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
400 γρ. αποφλοιωμένα ντοματάκια κονσέρβα
λίγη ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνετε το λάδι για τη σάλτσα και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μα-ραθούν. Πρσθέτετε τα ντοματάκια, τη ζάχαρη και το μαϊντανό και αλατοπιπερώνετε. Σι-γοβράστε για 15΄-20΄ μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα. Σερβίρετε τις κροκέτες με τη σάλτσα ντομάτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου