Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2010

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ

ΥΛΙΚΑ

4 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά του τσαγιού μπέικιν πάουντερ
3 βανίλιες
5 αβγά
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη άχνη
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
1 κουταλιά του τσαγιού αμμωνία
1 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο λιωμένο

ΓΕΜΙΣΗ

Μαρμελάδα της αρεσκείας σας ή ινδική καρύδα ή καρυδόψιχα ψιλοκομμένη, ανακατεμένη με μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη.
Αναμειγνύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες. Το ρίχνετε στο μείγμα που χτυπήσατε μαζί με το βούτυρο και την αμμωνία διαλυμένη καλά στο γάλα. Πλάθετε τα υλικά σε ζύμη και την αφήνετε να ξεκουραστεί για 30'.
Ανοίγετε με έναν πλάστη τη ζύμη σε φύλλο. Κόβετε το φύλλο σε παραλληλόγραμμα κομμάτια. Βάζετε γέμιση στη μέση του φύλλου κατά μήκος (σαν μια γραμμή). Κλείνετε το φύλλο σε ρολό, ενώνετε τις δύο άκρες, έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα κουλουράκι. Κάνετε το ίδιο και με τα υπόλοιπα κομμάτια φύλλου και την υπόλοιπη γέμιση.
Τοποθετείτε τα κουλουράκια σε βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°, για 20΄ περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου