Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΠΙΤΣΑ


ΥΛΙΚΑ


* 300 γρ. λουκάνικα από μοσχαρίσιο κρέας
• 500 γρ. ζύμη για ψωμί (θα την αγοράσετε από το φούρνο) ή 2 βάσεις για πίτσα
• 3 κουταλιές της σούπας λάδι
• 1 πιπεριά κόκκινη, 1 κρεμμύδι
• 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες χωρίς σπόρους και χοντροκομμένες
• 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού έτοιμη ^Η PL•."-• ή σπιτική σάλτσα ντομάτας
• 200 γρ. τυρί μοτσαρέλα κομμένη σε φετούλες
• 150 γρ. κεφαλογραβιέρα κομμένη σε φετούλες
• φυλλαράκια μαϊντανού ή φρέσκου κόλιαντρου
• αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220°C. Ζυμώνετε πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και μοιράζετε τη ζύ¬μη σε 2 ταψιά. (Τις έτοιμες βάσεις απλώς τις τοποθε¬τείτε σε λαδωμένα ταψιά). Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε τις ντομάτες και την πιπεριά σε κομμάτια και συνεχί¬ζετε το σοτάρισμα 3'-4' ανακατεύοντας.

Προσθέτετε τη σάλτσα ντομάτας και ανακατεύετε καλά. Απλώνετε το μείγμα στις 2 βάσεις για πίτσα (χωρίς να φτάνετε μέχρι την άκρη). Μοιράζετε τις ροδέλες από τα λουκάνικα και τις φετούλες των τυριών και πασπαλίζετε με αλατοπίπερο και τα μυρωδικά. Ψήνετε 35'. Αν χρειάζεται σκεπάζετε με αλουμινό¬χαρτο για να μην καεί η πίτσα και σερβίρετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου