Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010
FARFALLE ME TONO
ΥΛΙΚΑ
• 600 γρ. farfalle
• 5 ντομάτες αποφλοιωμένες
• 2 κονσέρβες τόνο
• 1 μικρό κρεμμύδι
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
• 4 κουταλιές ξηρό λευκό κρασί
• 7 ελιές προαιρετικά σε ροδέλες
• 2 κουταλάκια φρέσκια ρίγανη
• Μαϊντανό για το γαρνίρισμα
• 3 κουταλιές ελαιόλαδο
• Αλάτι
• Πιπέρι φρέσκο κατά προτίμηση
Εκτελεση
1. Ζεσταίνουμε το λάδι και μαραίνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
2. Προσθέτουμε τις ντομάτες και αφήνουμε να πάρουν βράση.
3. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να πάρουν βράση για 1 λεπτό.
4. Βάζουμε τις ελιές και αλάτι, πιπέρι κατά βούληση.
5. Βράζουμε τα farfalle.
6. Στραγγίζουμε τον τόνο και τον διαλύουμε με το πιρούνι.
7. Βάζουμε τα farfalle σε μεγάλο πιάτο και προσθέτουμε την σάλτσα και λίγα κλωνάρια μαϊντανού καθώς και λίγη ρίγανη.
ΚAΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου